maanantai 14. marraskuuta 2016

Puolessa välissä matkaa

Moin! Wie geht's?

-Gut, danke!


Eli hyvinhän täällä on sujunut! Toiseksi viimeinen viikko pyörähti käyntiin tänään. Kotiinlähtö lähsetyy kovaa vauhtia ja yhdellä tavalla odotankin sitä innolla- Tmä asuntolaelämä kun ei ole aina niin hehkeää.. Ja Suomessa tietenkin perhe ja kaverit odottavat innolla kotiinpaluutani:)
Mutta vielä nautitaan parisen viikkoa näistä maisemista täällä!

Tämmöinen maisema avautuu Landungsbrückenin juna-asemalta Hampurin satamaan.

Viime viikolla kävimme tutustumassa koulumme "teoriakouluun". Bau:ssa opinnot jakautuvat siis kolmeen osioon; opiskelua/rakenteiden harjoittelua koulun työsaleissa, työnteko firmoissa sekä teoriaopinnot (kielet, matikka, historia, alakohtaiset tunnit..) erillisessä koulussa.
Eli olimme tutustumassa parina päivänä "teoriakouluun". Asunnoltamme koululle kesti bussilla ja junalla noin 40 minuuttia. "Teoriakoulun" koulupäivät ovat vain klo 8-13:20 välisenä aikana eli päivät ovat huomattavasti lyhyempiä, mitä nämä työsalikoulupäivät ovat.

Koulussa olimme mukana teoriatunneilla, mm. kuuntelemassa historian tuntia sekä osallistuimme tunnille, jossa testattiin betonikuutioiden kestävyyttä. Saimme "yksityiys"opetusta betoni- ja puukuutioiden kestävyyteen liittyen. Koululla oli oma hallinsa jossa testattiin kuutioiden kestävyyttä erilaisilla koneilla. Betoni- ja puukuutio laitettiin puristimeen ja mittaristosta pystyi näkemään kuinka suuren paineen kuutio kestää ja mitä ero sillä on mistä suunnasta puukuutioon kohdistuu paine.
Oli hyvin mielenkiintoista huomata, kuinka suuri ero paineen tulosuunnalla on puukuutioo. (Paine kohdistuu kuutioon puunsyidein ollessa pysty- tai vaakasuunnassa)
Onneksi kuitenkin olimme koululla vain pari päivää, sillä saksan kielitaitoni ei vielä riitä tuon tasoisen opetuksen ymmärtämiseen ilman kääntämistä englanniksi.

Historian tunnin tekstiaineisto. (Tietenkin vain saksaksi..)


Viikonloppuna kävimme muutamassa museossa. Lauantaina kävimme Museum für kunst und gewerbe Hamburg (MK&G) nimisessä museossa katsomassa Game master nimistä näyttelyä koskien maailman eri aikojen videopelejä.

Näyttely paljastuikin isoksi pelihalliksi.
 Näyttelyssä oli kaikkia eri pelikonsoleita ja pelejä. Pelejä sai pelata vapaasti ja meidän onneksemme näyttelyssä ei ollut ihan hirveästi ihmisiä sillä hetkellä, joten pelejä pääsikin jopa kokeilemaan.
Museossa oli muitankin näyttelyjä sillä hetkellä ja samalla lipulla (opiskelijalta 8€) sai katsoa kaikki näyttelyt.
Museon jälkeen lähdimme syömään. Löysimme mukavaoloisen "pihviravintolan" ja sainkin syödä hämmentävimmän kerrosburgerin mitä olen koskaan syönyt. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja sehän on tärkeintä!

Kuvassa näkyvä annokseni on siis talon oma kerrosburger uuniperunalla ja coleslaw-salaatilla.. :D


Sunnuntaina suuntasimme St. Pauli museoon, joka sijaitsi St. Paulissa, minkä osaakin nimestäkin jo ehkä päätellä.. Museossa kerrottiin St. Paulin historiasta sen tunnetuista henkilöistä. Harmiksemme museon kertomukset olivat suurimmaksi osaksi saksaksi, onneksi kuitenkin ymmärsimme jotain!

Kuuntelimme mielenkiinnolla tarinoita St. Paulista.

Seuraavaksi menimme myös St.paulissa sijaitsevaan vahakabinettiin, Panoptikum - Das Wachsfigurenkabinett. Vahakabinetissa oli mm. popin kuninkaasta sekä kuningattaresta tehdyt nuket. (Michael Jackson ja Madonna)

Kuvassa hyvin pitkä drag queen sekä talvivarusteisiin pukeutunut Tuuli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti