lauantai 17. joulukuuta 2016

Oma koti kullan kallis

Joulu on jo viikon päästä ja Suomessa on oltu 3 viikkoa!


Nyt, kun on ehtinyt muutaman viikon pällistellä Suomea ja sen kuvioita, voin hymy huulilla todeta, että kotiin on aina ihana palata!
Vaihto oli kuitenkin yksi parhaimmista kokemuksista, mitä itsellä on ollut. Huomasin, että ei se ulkomailla asuminen sen kummoisempaa ollut, mitä Suomessa asuminen. Tietenkin kaikki uudet asiat ja kulttuuriin tottuminen on aina hieman vaikeaa, mutta joskus on vain mentävä hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle!

Kun kaverit ovat kysyneet minulta nyt kotiinpaluun jälkeen, että millaista matkalla oli ja mitä teitte, en ole osannut vastata. Teimme ja näimme niin paljon, ettei matkaa voi sanoin kuvailla. Kuitenkin muutama kohde jäi erityisesti itselle mieleen. Suklaamuseota suosittelen erityisen lämpimästi sekä ihan vain kiertelyä ja kävelyä pitkin kaupungin katuja!

Seuraaville Hampuriin lähteville opiskelijoille voin sanoa vinkkinä, että ottaa itse paljon asioista selvää ennen matkaa sekä matkan aikana. Miettii missä haluaa käydä ja mitä kenties nähdä ja tehdä. Menimme paljon itsenäisesti eri paikoissa käymään eikä se ollut millään tavalla hankalaa. Paikallisilta ei välttämättä saa parhaimpia nähtävyysvinkkejä, sillä he eivät ajattele tiettyjä nähtävyyksiä mitenkään erikoisiksi. Ja matkakortti kannattaa hankkia! Ainakin meidän täytyi, sillä asuimme niin kaukana keskustasta. Kysykää kuitenkin sen hankkimiseen neuvoa ja koittakaa saada paikallinen/saksaa hyvin puhuva mukaan, sillä se olikin astetta haastavampaa saada kortti käyttöön.. :D

Suosittelen Hampuria lämpimästi, niille jotka nauttivat suurkaunpungin vilskeestä!




Ystävällisin terveisin,
Tuuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti